Vinkit porontaljasta huolehtimiseen

Published On September 16, 2019 | By admin | Home Improvement

Porontaljat ovat olleet trendi jo pitkään. Niitä voidaan käyttää mattona tai yksinkertaisesti huonekalujen, kuten sohvien tai sänkyjen alla. Taljat soveltuvat myös seinäkoristeeksi! Porontaljat ovat luonnollisia, toiminnallisia, kauniita ja ainutlaatuisia sisustuselementtejä – toisin sanoen joka kodin ehdoton ykkönen!

Jokainen porontalja on luonnollinen tuote. Porontalja tuntuu pehmeämmältä kuin nahka ja vaatii erityistä huolenpitoa. Tässä muutama vinkki, jota voit hyödyntää porontaljat huolenpidossa.

  1. Nahkan tuulettaminen:

Älä panikoi, jos huomaat porontaljan karvan harventuneen. Tämä on taljalla luonnollista eikä sitä voida estää. Voit kuitenkin ehkäistä tilannetta tuulettamalla taljaa säännöllisesti ja kampaamalla taljaa lempeästi.

Tuulettaminen poistaa taljasta ei-toivottuja hajuja. Kariseminen johtuu pääasiassa kuljetuksesta. Tuulettaminen auttaa poistamaan irrallisia karvoja ja tekee taljasta siistin ja puhtaan. Voit viedä porontalja ulos ja harjata sen siellä.

Porontalja tuulettaminen estää myös homeiden kertymistä. Voit jättää taljan myös hetkeksi auringonsäteiden alle, mutta suora auringonpaiste ei ole suositeltavaa.

  1. Vältä turhaa kävelyä nahkan päällä:

Porontaljat on valmistettu koristekäyttöön ja ylikäyttö vahingoittaa taljaa. Porontaljat koostuvat ontoista karvoista, jotka voivat vahingoittua tai harventua liialliselta kävelystä tai istumisesta. Suosittelemmekin, ettet kävele liiemmin taljojen päällä. Jos lapsesi eivät meinaa kuunnella pyyntöä, voi olla parempi pitää porontalja seinäkoristeena lattiamaton sijaan.

  1. Vältä kuumia paikkoja:

Äärimmäisen lämpöiset olosuhteet voivat vaikuttaa porontaljaasi. Kuivuus aiheuttaa karvojen harventumista, mikä vähentää taljan elinikää. Kuumat paikat, kuten takka tai tietyt keittiön alueet voivat paahtaa karvoja – onkin parempi pitää talja kokonaan erossa tällaisista alueita. Myös suora auringonpaiste vahingoittaa taljaa ja haalistaa sen ainutlaatuista väriä ja kiiltoa sekä jäykistää nahkaa. Onkin parasta pitää porontaljat optimaalisessa kunnossa, poissa suorasta auringonvalosta, kasvihuoneista, viherhuoneista, takkapaikoista ja lattialämmityksestä. Sijoita porontalja puhtaaseen ja viileään paikkaan, ja pidennät samalla sen elinikää!

  1. Imurointi:

Imurointi sopii ihanteellisesti porontaljan puhdistukseen. Älä putsaa täydellä teholla, sillä se voi vahingoittaa taljan karvaa. Imurointi poistaa taljasta likaa ja irtokarvoja tehden siitä raikkaan ja puhtaan. Imurin lisäksi voit hyödyntää myös muovikampaa. Näin poistat lian tehokkaasti ja pidät porontaljan kiiltävänä ja pehmeänä.

  1. Pidä lemmikkieläinten ulottumattomissa:

Kissat ja koirat rakastavat pehmeitä paikkoja, jollaiseksi myös porontalja lasketaan. Eläimet kiinnostuvat nahkan luonnollisesta hajusta ja ottavat mielellään taljalla torkut. Taljojen pitäminen eläinten ulottumattomissa voikin olla vaikeaa.

Eläimet voivat vahingoittaa taljaa liikuttamalla. Kissojen kaltaiset eläimet rakastavat raapia ja teroittaa kynsiään, mikä todennäköisesti saa taljasta irtoamaan karvaa. Tällaisissa tapauksissa on parempi pitää lemmikkieläimet poissa taljojen luonta tai ripustaa porontalja seinälle roikkumaan lattian tai huonekalujen sijaan.

Tässä muutama vinkki, miten sinä voit suojella porontaljaasi ja pidentää sen käyttöikää. Toivottavasti vinkit auttoivat sinua. Jos sinulla on kysyttävää, voit lähettää kysymyksesi meille alta löytyvästä osiosta.

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *