Yleistietoa olohuoneen maton ostoa varten

Published On January 18, 2020 | By admin | Home Improvement

Olohuone on kodin sydän, joka vastaanottaa vieraat, tarjoaa tilan perheen yhteiselle laatuajalle ja rentouttaa pitkän päivän jälkeen. Huone, jolla on suuri rooli tärkeissä aktiviteeteissa – ja joka ansaitsee erityistä huomiota sisustusta laatiessa.

Piristäessämme tilan sisustusta pohdimme usein, kuinka koristella seinät, katto tai kunnostaa huonekalut. Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö jokainen näistä tehtävistä vaatisi runsaasti vaivannäköä.

Mikä on tavoista tehokkain?

Tässäpä vastaus – komista lattiaasi TrendCarpet matoilla ja muuta olohuoneesi lookki hetkessä.

Tarkoin valittu matto voi tuoda olohuoneeseesi ainutlaatuista sävyä ja piristää koko tilan tunnelmaa. Esimerkiksi ryijymatot soveltuvat mainiosti olohuoneisiin – ne suojaavat lattioita, tuovat ylellisyyden tuntua ja nappaavat keskipisteen itselleen.

Nyt täytyy enää vain löytää matto, joka sopii kokonsa puolesta olohuoneeseesi. Mutta älä huolehdi, meillä on ongelmaan ratkaisu! Tämän kätevän oppaan ansiosta löydät tilaasi parhaan mahdollisen maton.

Pohdi seuraavia asioita tarpeesi huomioon ottaen hankkiessasi olohuoneen mattoa:

Ulkokuori ja tunne:

Mitä tulee maton materiaaliin, saatavilla on runsaasti vaihtoehtoja, jotka saattavat ajoittain aiheuttaa hämmennystä. Sanoisimme, ettei kannata valita materiaalia, joka ainoastaan tuntuu jaloillesi mukavalta – pohdi myös maton tarkoitusta tilassasi. Onko matto pelkkä sisustuselementti? Vai haluatko kenties suojella/peittää osan lattiastasi?

Materiaalin valinta riippuu pitkälti maton saamasta jalkaliikenteestä. Jos olohuoneesi on tilana toiminnallinen, kannattaa valita kestäviä materiaaleja ja tummia värejä. Jos taloudessasi ei ole lemmikkejä tai lapsia, voit valita ryijymatot, jotka tarjoavat sametinpehmeää rikkautta ja pehmeyttä.

Koko ja muoto:

Et halua heikentää tai hukuttaa huoneesi kauneutta vääränkokoisella matolla. Onkin tärkeää päättää maton sijoituspaikka ennen ostoa. Hyödynnä huonekaluja viitepisteenä maton koon valinnassa. Voit joko valita suuren, suorakaiteen muotoisen maton, joka sijoitetaan huonekalujen alle tai lyhyemmän, pyöreän maton, joka mahtuu juuri sohvapöydän alle ja loppuu muutama tuuma ennen sohvaa. Matto, joka täydentää tilaasi oikealla tavalla, voi toimia myös keskustelunaloittajana.

Väri:

Maton värin on sovittava tilan huonekalujen, kuten verhojen ja seinien kanssa yhteen. Valitse väri, joka sulautuu olohuoneeseesi hyvin. Korostusta kaipaavat voivat pohtia kontrastiväriä. Maton väri riippuu paljolti huoneen käyttötarkoituksesta, esimerkiksi tumma matto on viisas päätös runsasliikenteisiin tai lapsiystävällisiin tiloihin.

Kangas:

Lattian materiaalia on myös syytä pohtia mattoa hankkiessa. Jos lattia on verhottu laatoilla, on suositeltavaa käyttää raskaita kankaita, kuten juuttia, lampaannahkaa, sisalia tai käsinkudottuja. Jos lattiasi ei ole liukas, kiiltävät ryijymatot saattavat olla mainio valinta; nämä matot tuntuvat miellyttäviltä jaloille ja tarjoavat tilaan lisää lämpöä.

Mattohankinta voi olla edullinen ja tehokas tapa huoltaa olohuoneesi sisustusta. Halusitpa sitten suunnitella olohuoneesi alusta alkaen tai antaa sisustukselle uutta henkeä, matto voi toimia todellisena tilanmuuttajana. Tämän kätevän oppaan kanssa et koskaan voi mennä vikaan mattohankintojen kanssa.

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *